





## Digital Transformation Centres Initiative Annual virtual meeting

## Thursday 7 November 2024, 11:00 - 12:30 CET

## **Objectives of the meeting:**

- Provide updates on the DTC Initiative by ITU and Cisco;
- Follow-up on some of the action areas following the Global workshop (ITU/Cisco/DTCs);
- Share updates on achievements or work undertaken in the past 6 months (DTCs);
- Share results and lessons learned from the implementation of training activities; and
- Discuss upcoming milestones for 2025.

## AGENDA

Time	Items
11:00 – 11:10 (10 minutes)	<ul> <li>Welcome and objectives</li> <li>Ms Susan Teltscher, Head, Capacity and Digital Skills Development Division, ITU</li> <li>Mr Alfie Hamid, Senior Manager, Global Partnerships, Cisco</li> </ul>
11:10 - 11:30	Agenda item 1 - Updates from the Initiative
(20 minutes)	Update on the DTC Initiative implementation and support (7 minutes)
	Ms Robyn Fysh, Senior Project Manager, ITU
	Update on Cisco programmes (7 minutes)
	Mr Alejandro Pérez Conesa, Technical Program Manager, Cisco NetAcad
	Q&A and discussion (5 minutes)
11:30 - 11:35	Interactive activity (Mentimeter)
(5 minutes)	
11:35 - 12:20	Agenda item 2 – Measuring the success and impact of DTC interventions
(45 minutes)	During this discussion, DTCs will share their experiences on how they follow-up with their beneficiaries to assess the impact of digital skills training on them. DTCs will share the methodologies they have used and what helped in conducting the follow-up assessments.

	Break-out groups (20 minutes)
	Guiding questions
	<ul> <li>Has your DTC conducted impact assessments or is your DTC planning to conduct an impact assessment?</li> </ul>
	<ul> <li>How do you define and measure the impact of your digital literacy programs?</li> <li>What methodology(ies) do you use for your follow-up assessments?</li> </ul>
	<ul> <li>How do you maintain a participants database to support your follow-up assessment?</li> </ul>
	• How do you establish baselines to compare with your follow-up assessments?
	Reporting back (15 minutes)
	Recap and wrap-up (5 minutes)
12:20 – 12:25 (5 minutes)	Agenda item 3 – Things to look out for
	This session will provide updates on upcoming activities, including:
	DTCI Cisco NetAcad virtual train-the-trainer sessions in November
	<ul> <li>Submission of implementation reports and training plans</li> </ul>
	Renewal of the DTC Cooperation Agreements
	Global Workshop for 2025
12:25 - 12:30	Closing remarks
(5 minutes)	Mr Alfie Hamid, Head of Global Strategic Partnerships, Cisco NetAcad